به گزارش اگزیم نیوز، حجت الاسلام و المسلمین دکتر «حسن روحانی» روز پنجشنبه ۱۰ تیر در آیین افتتاح طرحهای ملی صنعتی و معدنی با اشاره به تلاش دشمن در دوران جنگ اقتصادی برای کمبود کالاهای اساسی در داخل کشور گفت: در دوران جنگ اقتصادی که میخواستند ما را محاصره کنند و بشکنند و اقتصاد کشور را نابود کنند البته ظاهرش اینهایی که طراحی کرده بودند، اگر بخش خصوصی و مردم و مهندسین و کارگزاران کشور به میدان نیامده بودند، علیالظاهر درست پیشبینی کرده بودند ما سالی ۴۰، ۵۰ میلیارد پول نیازمند هستیم برای اینکه مواد مورد نیاز را وارد کنیم چه کالاهای اساسی، چه مواد اولیه برای کارخانجات و تولید. آنها گفتند وقتی نفت را قطع کنیم اینها درآمدی ندارند، از کجا میخواهند درآمد بیاورند. پس نمیتوانند واردات داشته باشند.
وی ادامه داد: میگفتند اینها که نمیتوانند وارد کنند، وقتی نتوانستند وارد کنند در بازار کمبود میشود، در بازار چیزی وجود ندارد. پس میشود قحطی، وقتی قحطی شد پس میشود جنگ خیابانی، پس مردم میریزند بیرون و نظام ساقط میشود...ملت چه کار کرد که توطئه اینها را شکاند؟ چطور آمریکا موفق نشد؟ چه جوری نتوانست اقتصاد را بشکند؟ برای اینکه ما توانستیم جایگزین کنیم. یعنی توانستیم جای نفت محصول دیگر را صادر کنیم. ارز را به دست بیاوریم واردات مورد نیاز را وارد کنیم برای این اینها شکست خوردند. و لذا بازار ما پر از جنس بود. بازار کمبود نداشت. قحطی نبود البته گرانی بود. یعنی مردم در فشار گرانی قرار گرفتند.
دکتر روحانی سپس با اشاره به تلاشهای دولت در زمینه تامین کالاهای اساسی، بیان داشت: الان در ۳ ماه چقدر وارد کردیم، ۱۰ میلیارد و ۲۱۳ میلیون دلار جنس وارد کردیم اگر این ۱۰ میلیارد جنس وارد نمیشد، در کشور چه میشد. ۱۰ میلیارد و ۲۱۳ میلیون دلار جنس وارد کردیم در همین ۳ ماه ۱۰ میلیارد و ۶۸۹ میلیون دلار هم صادر کردیم. یعنی صادرات و واردات ما ترازاش مثبت ۴۷۶ میلیون دلار است. یعنی هم وارد و هم صادر کردیم. صادراتمان بیشتر است. ترازمان در ۳ ماه بیشتر است. این ۳ ماهه امسال نسبت به ۳ ماهه پارسال، که ۳ ماهه پارسال اول کرونا بود و کار بسیار سختی بود، ۳ ماهه امسال نسبت به ۳ ماهه پارسال ۶۹.۲ دهم درصد صادرات افزایش پیدا کرده است.
در واقع بر اساس سخنان رئیس جمهور کشور نه تنها توانسته نیازهای خود را وارد کند بلکه با وجود تحریمها صادرات هم انجام داده و صادرات کشور از واردات پیشی گرفته است. علاوه بر این مسئله کشور توانسته در زمینه کالاهای اساسی به شرایط باثبات دست پیدا کند به نحوی که در سختترین شرایط هم در زمینه تامین کالا دچار مشکل نشد.
پژوهشگر ایرنا در گفتگو با «مهدی طغیانی» عضو کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم، سوالاتی در مورد وضعیت کشور در زمینه کالاهای اساسی و اینکه دولت سیزدهم در چه وضعی کشور را تحویل میگیرد ، به شرح ذیل مطرح کرد:
ایجاد قحطی اصلیترین هدف جنگ اقتصادی دشمن بود
طغیانی در پاسخ به این سوال که دشمن از جنگ اقتصادی چه اهدافی را دنبال میکرد، گفت: جنگ اقتصادی با این هدف طراحی شده بود که چون درآمدهای ایران به پول نفت وابسته است، اگر این درآمد از بین برود ایران در تامین نیازهای خود دچار مشکل خواهد شد. بنابراین اصلی ترین هدف از بین بردن درآمدهای ایران بود. هدف آن بود که با کمبود در آمدها، ایران در تامین کالاهای مورد نیاز خود دچار مشکل شود و حتی فراتر از آن کشور با قطحی و کمبود کالا و ملزومات مورد نیاز مردم مواجه شود.
وی ادامه داد: دشمن با وجود تلاش های زیادی که انجام داد، نتوانست به این هدف دست پیدا کند. نخست آنکه ایران یک کشور محدود و منزوی نیست که به راحتی بتوان ارتباط آن با خارج را قطع کرد و دوم اینکه بخش خصوصی ایران این توانمندی را دارد که به دولت در این حوزه ها کمک کند و مانع قطع واردات کشور شود. علاوه براین دولت هم پیش بینی های خوبی برای مدیریت این مسائل کرد. هر چند در برخی اقلام ما با مشکلاتی مواجه بودیم اما در مجموع تامین کالاهای اساسی مردم در حد مطلوب انجام شد.
دولت در زمینه تامین کالاهای اساسی کارنامه قابل قبولی به ثبت رساند
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به تلاشهای دولت گفت: با عبور از اوج جنگ اقتصادی و تلاشهایی که دولت در این زمینه انجام داد، کشور از نظر تامین کالاهای مورد نیاز به شرایط باثباتی دست پیدا کرده است. در واقع دولت سیزدهم در شرایطی کشور را تحویل میگیرد که در این زمینه مشکل چندانی نخواهد داشت. البته برای سالهای پیش رو باید پیش بینی ها و اقدامات لازم انجام شود. چرا که مساله تامین کالاهای اساسی با معیشت مردم گره خورده و حوزه ای نیست که در آن ما شاهد اهمال کاری باشیم.
وی با اشاره به مساله تامین گندم در کشور گفت: یکی از کالاهای مهمی که برای کشور ضروری و حیاتی است گندم است که بخش زیادی از نیاز کشور توسط تولید داخلی تامین می شود اما برای تامین کامل نیاز کشور باید واردات هم انجام دهیم. تعامل سازنده با کشاورزان و تامین خواسته های آن ها می تواند کشور را در زمینه گندم بی نیاز از واردات کند که دولت سیزدهم باید در این زمینه برنامه عملیاتی مناسب طراحی کند.
نظر شما